KAUNIAISTEN KUVATAIDEKOULU

Laajan oppimäärän mukainen kuvataiteen perusopetus

  • Varhaisiän kuvataidekasvatus
  • Perusopinnot
  • Syventävät opinnot

Kauniaisten kuvataidekoulu on Suomen vanhin kuvataidekoulu, se on perustettu 1978. Kuvataiteen laajan oppimäärän mukaisen opetussuunnitelman hyväksyivät Kauniaisten kaupunki vuonna 2018 ja opetus- ja kulttuuriministeriö vuonna 2019.

Kuvataidekoulun antama taiteen perusopetus on suunnattu n. 6 -18 vuoden ikäisille lapsille ja nuorille. Varhaisiän kuvataidekasvatukseen voidaan osallistua neljän vuoden ikäisestä lähtien. Kuvataidekoulu on kaksikielinen, opetuskielinä on suomi ja ruotsi. Oppilailla on mahdollisuus tarvittaessa saada myös englanninkielistä ohjausta. Koulun opetussuunnitelma luo puitteet tavoitteelliseen ja tasolta toiselle etenevään opiskeluun. Opettajina toimivat kuvataideopettajat ja / tai pedagogisesti suuntautuneet kuvataidealan ammattilaiset.

Kuvataidekoulua ylläpitää kannatusyhdistys ja sen toimintaa tukee Kauniaisten kaupunki sekä Opetushallitus.

 

 

Koronatiedote 14.10.20.

Koronatiedote 16.9.20.

Päivitetty koronatiedote 20.8.20.


UUDET OPPILAAT: ILMOITTAUTUMINEN TAITEEN PERUSOPETUKSEEN 

 

ELÄVÄ MERI

KIVA KUVIS syyslomakurssi 12.-16.10., klo 10.-14.00

Katso päiväkohtainen ohjelma ja ilmoittaudu!

Koululaisten syyslomakurssilla lähdetään meriseikkailulle. Kuvataiteen kautta tutkitaan veden olomuotoja, mereneläviä, eliöitä ja olioita. Piirretään, maalataan ja muovataan. Ohjaajina toimivat kuvataidekoulun rehtori, KEMU- työpaja ja OMA -tuntiohjaaja Hannamaija Heiska (ma-ti) sekä kuvittaja, luonnontieteilijä Minna Lehväslaiho (ti-ke-to-pe). Kurssipäivän aikana pidetään evästauko, omat eväät mukaan. Voit valita koko viikon, tai itsellesi parhaiten sopivat päivät. Päivähinta 40 euroa, koko viikko 160 euroa.